Auteur Topic: Persbericht is uitgegaan naar de kranten  (gelezen 3528 keer)

Offline Andreas

  • KTR
  • Private
  • *
  • Berichten: 5
Persbericht is uitgegaan naar de kranten
« Gepost op: april 23, 2013, 18:28:15 pm »
Geachte leden het Forum,

 

Dit persbericht is een aantal dagen geleden de deur uitgegaan. Ik had u allen beloofd u op de hoogte te houden, bij deze.

Laten wij hopen dat het gaat werken!

Vriendelijke groeten,

Andreas Westmijze

 

Persbericht

Nieuwe regeling motorrijtuigenbelasting  oldtimers bedreigt herdenkingen bevrijding.

De door staatssecretaris Weekers ingediende wijziging van de motorrijtuigen belasting voor oldtimers is een grote bedreiging voor de vereniging  Keep Them Rolling. “Deze wijziging houdt kortgezegd in dat echte oldtimers weer wegenbelasting moeten gaan betalen” geeft de voorzitter van Keep Them Rolling aan.”Eerder waren zij daarvan vrijgesteld. Oldtimers in onze vereniging rijden gemiddeld nog geen 500 kilometer per jaar”. 

De vereniging Keep Them Rolling, afgekort KTR,  heeft als doel het in stand houden van militaire voer-, vaar- en/of vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog ( 1939 – 1945 ) gebruikt en/of gefabriceerd zijn. Het instandhouden van deze voertuigen heeft een belangrijk cultuurhistorisch aspect. Zij herinneren aan belangrijke gebeurtenissen in de tweede wereldoorlog.

Ook het educatieve aspect moet niet worden vergeten. Veel leden stellen hun voertuigen beschikbaar om de jeugd te laten kennis maken van de oorlogsjaren 40-45.

De bijna 1.500 leden van KTR zijn jaarlijks vele malen graag geziene gasten bij de vele  vieringen van onze bevrijding. Ook op de veteranendagen wordt gebruikt gemaakt van de voertuigen van KTR. In de grote, vooral zeer zware, vrachtwagens uit de oorlogsperiode worden de veteranen naar hun plaats van bestemming gebracht, onder escorte van motoren en jeeps.

De voertuigen van KTR worden door hun leden in perfecte conditie gehouden. De aanschaf en onderhoudskosten worden geheel uit eigen middelen betaald. Het vormt zo een waardevol rijdend museum. Veel leden hebben zelfs meer dan één voertuig in hun bezit. “Ik bezit zelf vier voertuigen en motorfiets, dit gaat mij maandelijks meer dan 500 euro extra kosten. Veel leden zullen daarom hun voertuig verkopen. Dat is een ramp, het betekent dat deze naar het buitenland zullen verdwijnen” aldus de voorzitter van Keep Them Rolling. “Het gevaar is dat bijna GEEN voertuigen meer beschikbaar zullen zijn op de cultuur historische evenementen zoals veteranendagen en viering van onze bevrijding. Veel van dit cultuurhistorisch erfgoed zal verloren gaan. Dat dit  problemen op gaat leveren voor onze vereniging is onvermijdelijk”.

Staatssecretaris Weekers denkt met deze regeling 155 miljoen op te halen. Dat dit een negatieve gevolgen heeft voor de werkgelegenheid rekent de Staatsecretaris niet mee. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in restauratie, handel en onderhoud van oldtimers zullen massaal de deuren moeten sluiten. De Federatie Historische Automobiel Clubs heeft uitgerekend dat deze maatregel daardoor uiteindelijk geld gaat kosten.

 

 

             

Niet voor publicatie:
foto is als att. bijgevoegd.