Auteur Topic: Herdenkings- en Bevrijdingsrit [Zeeland] | 25 oktober & 01 november 2014  (gelezen 1795 keer)

Offline bmzeelandnl

  • Civilian
  • *
  • Berichten: 1
Herdenkings- en Bevrijdingsrit [Zeeland] | 25 oktober & 01 november 2014
« Gepost op: augustus 07, 2014, 13:56:43 pm »
Het Bevrijdingsmuseum Zeeland nodigt u als voertuigbezitter mede namens de Provincie Zeeland en de gemeente Bergen op Zoom van harte uit om deel te nemen aan de historische rit voor de 70ste herdenking van de Slag om de Schelde op 25 oktober en 1 november a.s.

De grotendeels vergeten Slag om de Schelde was de langste en hevigste veldslag op Nederlands grondgebied. De uitkomst van deze cruciale operatie was beslissend voor het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog. Daarom verdient het ons grootste respect en zijn rechtmatige plaats in de geschiedenis. De 70ste herdenking biedt ons de gelegenheid om na te denken over het belang van vrede en vrijheid. Dit is zeker geen vanzelfsprekendheid. Wij moeten ons blijven realiseren dat de vrijheid een kwetsbaar en kostbaar goed is. Deze vrede en vrijheid in Nederland die we vandaag koesteren is zwaar bevochten. Velen hebben daarvoor hun leven gegeven. Daarom zijn we ervan overtuigd dat het passend is om de 70ste  verjaardag van onze bevrijding te herdenken en te vieren.

25 oktober 2014
Het programma dat de Provincie Zeeland in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom organiseert, zal plaatsvinden op zaterdag 25 oktober as. Dit programma zal bestaan uit  een Herdenkings- en Bevrijdingstocht die de Canadese Oorlogsbegraafplaatsen in Adegem en Bergen op Zoom met elkaar verbinden en uiteindelijk later die dag zal resulteren in een unieke en gelijktijdige herdenking. Daarnaast zal een herdenking plaatsvinden op de Sloedam. De dag zal worden afgesloten met een defilé door het oude centrum van Bergen op Zoom.

1 november 2014
Het programma voor de Provincie Zeeland zelf zal plaatsvinden op zaterdag 1 november as. Dit programma zal bestaan uit  Herdenkings- en Bevrijdingstocht, die Zeeuws-Vlaanderen en in het bijzonder Breskens verbinden met  de amfibische landingsplaatsen van Westkapelle, Vlissingen en Baarland, met herdenkingen in Westkapelle en Middelburg en met de opening van de nieuw ingerichte Boulevard en Oranjemolen in Vlissingen. De dag zal aanvangen in Breskens met een herdenking van alle Zeeuwse burgerslachtoffers en zal worden afgesloten met een herdenking van de capitulatie op het Damplein in Middelburg en een aansluitend defilé door het centrum.

Uw ondersteuning van en aanwezigheid bij deze belangrijke en gedenkwaardige gebeurtenis wordt zeer gewaardeerd. Download hieronder de informatiebrochure met daarbij het inschrijfformulier. Wij hopen velen van u te mogen begroeten op 25 oktober en 1 november a.s.

Op onze website kunt u het inschrijfformulier downloaden, of het gedetailleerde programma voor beide dagen bekijken.

http://www.bevrijdingsmuseumzeeland.nl/index.php/nl/herdenkingsjaar-2014


Offline fairfax

  • Private
  • *
  • Berichten: 3
Re: Herdenkings- en Bevrijdingsrit [Zeeland] | 25 oktober & 01 november 2014
« Reactie #1 Gepost op: september 30, 2014, 00:14:20 am »
Heeft u market garden gemist?
Dit word ook een prachtig evenement,de hele dag onder de pannen ,langs veel dorpen en monumenten.
Er zijn al heel wat inschrijvingen,
Voor de start op 25 okt zoeken we mensen in prinses irene outfitt en voertuigen.
dit voor de herdenking in colijnsplaat dat in het teken van de prinses irene brigade staat.
Andere ww2 voertuigen zijn natuurlijk ook welkom.
grt peter labruyere

Offline Wrecker

  • KTR
  • Sergeant
  • *
  • Berichten: 44
Re: Herdenkings- en Bevrijdingsrit [Zeeland] | 25 oktober & 01 november 2014
« Reactie #2 Gepost op: oktober 26, 2014, 16:29:05 pm »
Hier een link naar de foto's die ik op 25 oktober 2014 tijdens de herdenkings en Bevrijdingsrit te Zeeland heb gemaakt.

https://plus.google.com/photos/104085472751975771358/albums/6074501739924059041

Groet, Wrecker