Auteur Topic: Huisregels  (gelezen 11462 keer)

Offline ktradmin

  • Administrator
  • Sergeant
  • *****
  • Berichten: 34
  • Webmaster KTR
Huisregels
« Gepost op: augustus 15, 2010, 22:14:45 pm »
Forumregels

De registratie voor dit forum is gratis! Wij dringen erop aan dat je je aan de hieronder beschreven regels en richtlijnen houdt. Als je akkoord gaat met de regels, zet dan een vinkje in het vakje 'Akkoord' en klik op de knop 'Registreer'. Als je de registratie wilt annuleren, klik hier om terug te keren naar de forumindex.

Hoewel de beheerders en de moderatoren van het KTR Forum zullen proberen om alle laakbare berichten uit dit forum te weren, is het voor ons onmogelijk om alle berichten te bekijken. Alle berichten komen voor rekening van de auteurs ervan.
Door met deze regels akkoord te gaan, garandeer je dat je geen berichten zult plaatsen die obsceen, grof, seksueel getint, haatdragend of dreigend zijn, of anderszins in strijd met de wet.
De eigenaren van het KTR Forum behouden zich het recht voor om welke reden dan ook discussies te verwijderen, te wijzigen, te verplaatsen of te sluiten.

Regels en richtlijnen voor het KTR Forum
Wij dringen erop aan dat je je aan de hieronder beschreven regels en richtlijnen houdt. Gedraag je je niet dan zul je gewaarschuwd worden door de moderator, of zal het betreffende bericht verplaatst, bewerkt, of misschien zelfs verwijderd worden. Als je je vaker niet gedraagt of de regels overtreedt dan kunnen we je verbannen van het pcmweb forum, en je account verwijderen. We hebben niet veel regels, dus respecteer deze alsjeblieft!
Behalve onderstaande regels dient je te luisteren naar onze moderatoren en administrators wanneer zij je iets verzoeken te doen. Als je niet reageert op hun verzoek, dan kan het gevolg zijn dat je wordt verbannen van het KTR forum. Je mag protesteren tegen een beslissing door dit op een rustige en kalme manier te bespreken met de moderatoren of het forum administratie. De beslissing van de moderator zal in 99% van de gevallen stand houden.

Dit zijn de regels, genummerd voor referentie, in onbepaalde volgorde:

1.   ls eerste en belangrijkste moet je het volgende onthouden: Doe geen persoonlijke aanvallen! Je mag idee?n en stellingen aanvallen, maar niet de mensen persoonlijk. Wanneer iemand een forum moderator of administrator aanvalt, laat dat een disrespect zien voor de regels en dit zal ervoor zorgen dat de gebruiker zeer snel verbannen wordt.
2.   Plaats een bericht in het juiste forum. We hebben bewuste gekozen voor verschillende fora voor verschillende onderwerpen. Respecteer dat svp. Plaats een bericht ook nooit dubbel in meerdere (sub)forums om meer reacties uit te lokken.
3.   Plaats een bericht niet bewust in het verkeerde forum om meer reacties te krijgen. Dat kan mensen irriteren, omdat je opzettelijk de regels vergeet. Vraag ook niet aan de moderator om het bericht niet naar het juiste forum te verplaatsen, omdat je meer reacties wilt. Je vraagt dan om een voorkeursbehandeling terwijl je bewust de regels overtreedt. Dat wrijft ons helemaal tegen de haren.
4.   Berichten die tegen bepaalde personen of groepen zijn, gebaseerd op ras, religie, afkomst, nationaliteit, geslacht of seksuele voorkeur, worden niet getolereerd.
5.   Doen alsof je een ander forumlid bent, of een beroemdheid, of een lid van het KTR webteam, wordt niet getolereerd.
6.   Elk bericht dat direct of indirect assisteert in het overtreden van de Nederlandse wet, zoals bijvoorbeeld het aanbieden van of het vragen om gebrande kopie?n of ander illegaal gekopieerd materiaal, zal verwijderd worden. Berichten die ten doel hebben andere forumleden op te zetten om de wet te overtreden, zullen ook verwijderd worden. Het overtreden van de wet houdt ook in content van websites te plaatsen welke dit niet toestaan. Gebruikers die dit soort berichten plaatsen kunnen bestraft worden door de forum leiding of gerapporteerd worden aan de juiste instanties.
7.   Pornografie, met of zonder afbeeldingen, of links naar websites voor volwassen horen niet thuis in het forum. Doe dit dus niet!
8.   Linken naar een website dat doorlinken afstraft (zoals somethingawful.com, dat een link omruilt voor een schokkend plaatje) is niet toegestaan. Link niet naar dit soort websites.
9.   Beperk je kooptransacties tot het Vraag en Aanbod forum. Bevuil het forum niet met berichten waar je spullen probeert te verkopen die niet KTR gerelateerd zijn.

Richtlijnen
Dit zijn richtlijnen waar we graag willen dat de gebruiker zich aan houdt. Deze zorgen ervoor dat alles in het forum makkelijker gaat. Hoewel deze niet zo zwaar bekrachtigd worden als de regels, zullen de moderators wel adequate actie ondernemen wanneer een gebruiker zich regelmatig niet aan deze richtlijnen houdt.
Dit zijn de regels, genummerd voor referentie, in onbepaalde volgorde:
1.   Wees aardig. Als je niet aardig kan of wil zijn, wees dan beleefd.
2.   Gebruik geen scheldwoorden.
3.   Problemen met berichten of forumleden moeten gerapporteerd worden aan de moderatoren.
4.   Wanneer een bericht niets te maken heeft met KTR in de breedste zin van het woord, hoort het thuis in het forum Hollywood Mess. Hier horen ook persoonlijke verhalen thuis. Voorbeeld van dit soort berichten zijn ?Ik heb een baby gekregen?, ?Laten we daar-en-daar afspreken?, ?Ik ben nieuw hier?.
5.   Wanneer je een thread per ongeluk start, of dezelfde thread dubbel plaats, kun je een moderator verzoeken het kopie weg te halen. Wanneer er echter al reacties zijn zullen we de thread waarschijnlijk niet verwijderen, omdat andere mensen waarschijnlijk niet willen dat hun berichten verwijderd worden.
6.   Wanneer je per ongeluk een bericht plaatst in het verkeerde forum, kun je een moderator vragen deze te verplaatsen naar het juiste forum. Je hoeft niet te wachten tot iemand anders de moderatoren hier op wijst.
7.   Een discussie in een ander richting proberen te krijgen (?hijacking? genaamd) is een goede manier om de beginner van de discussie te irriteren. Wanneer je echt over iets anders moet of wil praten, moet je een toepasselijke thread daarvoor vinden of starten.

Als laatste, onthoudt dat je te gast bent op het KTR forum. Wanneer, voor welke reden dan ook, de forumleiding besluit om je recht om te participeren in te trekken, staat KTR ook in haar recht je account te verbannen.

Bedankt, en veel plezier op het KTR forum!

Offline austintilly

  • Administrator
  • Captain
  • *****
  • Berichten: 433
  • Arjan vd Hoek
Re: Huisregels
« Reactie #1 Gepost op: januari 25, 2014, 17:29:52 pm »
Voor KTR-leden en donateurs zijn extra onderdelen op het forum beschikbaar. Doordat de rechten achteraf toegekend dienen te worden, is het van belang dat profielen voldoende ingevuld worden. Zie hiervoor het bericht in de mededelingen over "Echte naam vermelden" http://forum.ktr.nl/index.php/topic,1699.0.html.

Mocht dit niet meer lukken, dan kan een mailtje naar de webmaster van KTR hier in uitkomst bieden.

Met groene groeten
Arjan van der Hoek
Austin ten saloon 1939(in restauratie)
Austin ten light utility 1940
10 cwt gs-trailer Mk I
10 cwt gs-trailer Mk I (for sale or trade)
BSA folding bike 1942
Dodge WC54 1942
Ford Canada F15a 1944