Auteur Topic: Kampina Airborne, 8-9oktober, Boxtel.  (gelezen 1455 keer)

Offline _Arthur

  • KTR
  • Lieutenant Colonel
  • *
  • Berichten: 1.013
  • Tilburg
Kampina Airborne, 8-9oktober, Boxtel.
« Gepost op: september 27, 2016, 08:51:58 am »
Beste Forum-ers,

Voor het Kampina Airborne evenement te Boxtel, dat ik o.a. mede organiseer, ben ik voor zaterdag 8 oktober op zoek naar 2x een Dodge of 1x een GMC om deelnemers te vervoeren.
 Op dit moment zijn 6 Jeeps en 1 Dodge Commandcar beschikbaar, echter is dat qua zitplaatsen niet genoeg. We zoeken nog voertuigen om 12 extra deelnemers te vervoeren.

Mocht je in de buurt van Boxtel wonen en zin en tijd hebben om op zaterdag 8 oktober ons te helpen, zou dat erg prettig zijn. Op dit moment kunnen we helaas nog geen vergoeding toezeggen.

Programma in het kort:
 Zaterdagochtend vervoer deelnemers vanaf kampement (aan de Roond te Boxtel) naar monument (09:00 aanwezig zijn, 09:30 vertrek)
 Korte rondrit naar de Markt te Boxtel met static display.
 In de avond (rond 17:30 a 18:00u) vervoer deelnemers naar start-locatie tactische wandeltocht (+/- 18:30 eind tijd aanwezigheid).

Ter informatie: dit is een re-enactment evenement. Indien je niet beschikt over correcte WW2 kledij (broek, jas, helm), zal de organisatie deze ter beschikking stellen.

Voor meer informatie of opgeven kan je met mij contact opnemen per PB of via arthur@kampina-airborne.com

Alvast bedankt!
Arthur

www.kampina-airborne.com

Offline _Arthur

  • KTR
  • Lieutenant Colonel
  • *
  • Berichten: 1.013
  • Tilburg
Re: Kampina Airborne, 8-9oktober, Boxtel.
« Reactie #1 Gepost op: oktober 11, 2016, 08:08:44 am »
Joop en Berry bedankt voor jullie komst op zaterdag  :duimomhoog: Hopelijk vonden jullie het een leuk evenement.

=================================================================
Kampina Airborne 2016 fantastisch verlopen!

Kampina Airborne 2016 zit er helaas weer op. We kunnen weer terugkijken op een prachtig weekend waarin we de Kampina Airbornes herdacht hebben en het publiek op gepaste wijze kennis hebben laten maken met het verhaal van de Airbornes.

Op vrijdag 7 oktober hebben de kinderen van groep 8 van de Angelaschool een bezoek aan ons kampement gebracht. Wij hebben de 65 enthousiaste kinderen uitleg gegeven over medische diensten, legerdiscipline, radio’s, jeeps en uniformen uit de Tweede Wereldoorlog. In de toekomst brengen we tijdens een geschiedenisles zeker weer een bezoek aan de Angelaschool. Sinds drie jaar betrekken we scholen bij het herdenken van de Airbornes in de Kampina en wij willen dat blijven doen.

Na een erg koude nacht aan de Roond zijn we zaterdag 8 oktober in alle vroegte met een tiental authentieke voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar het Kinderbos gereden.

De onthulling van het monument, ter ere van de militairen van de 82nd AB, 325 GIR, 3rd Bn / 401 GIR, 2nd Bn en IX Troop Carrier Command, vond plaats onder grote belangstelling van het publiek. Burgemeester Mark Buijs heeft samen met Peter van der Linden, auteur van het boek Kampina Airborne, het monument onthuld. Aansluitend vond er in de nabijheid van het monument een schijngevecht plaats. Aansluitend zijn we met de voertuigen naar het centrum van Boxtel gereden. Daar hebben we van de lokale gastronomie en zon genoten.

Op zondag 9 oktober hebben we verschillende displays (levend museum) ingericht langs een 2 km lange wandelroute. Het begin- en eindpunt van de wandelroute was het kampement aan de Roond. Gedurende deze zonnige dag hebben we rond de 400 à 500 bezoekers mogen begroeten op het kampement en langs de wandelroute. De re-enactors hebben onder grote belangstelling van kinderen en hun ouders uitleg gegeven over hun uniformen, uitrusting en wapens.

Wederom willen wij u bedanken voor uw belangstelling tijdens de onthulling van het monument aan de Mijlstraat, het schijngevecht en de publiekswandeling aan de Roond. Natuurlijk willen wij ook de kinderen, docenten en begeleiders van de Angelaschool bedanken voor hun enthousiasme en interesse in het verhaal van de Airbornes. Daarnaast willen wij de Gemeente Boxtel, alle lokale bewoners en vrijwilligers, Natuurmonumenten, kanovereniging de Pagaai, Het Tweespan, Transportbedrijf Van Pinxteren, Jumbo Oosterhof, aannemersbedrijf Van Abeelen, Van Olphen Tuinmachines en een iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie evenement, bedanken voor hun inzet en ondersteuning.

Het blijft bijzonder om deze herdenking op deze historische Boxtelse locatie te mogen organiseren Dit alles met medewerking van een groot aantal inwoners uit Boxtel, Haaren, Esch en Lennisheuvel. De maatschappelijke betrokkenheid groeit en dat is natuurlijk fantastisch.

Wij hopen u tijdens de volgende editie van Kampina Airborne weer te mogen begroeten!

Meer fotos kunt u vinden op http://www.kampina-airborne.com/kampina-airborne-2016-fantastisch-verlopen/ of via de Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/471867152838885/