Auteur Topic: Samenwerkingsverband Living History Prinses Irene Brigade,  (gelezen 3763 keer)

Offline svdwal

  • Private
  • *
  • Berichten: 7
Samenwerkingsverband Living History Prinses Irene Brigade,
« Gepost op: augustus 21, 2015, 14:43:49 pm »
2 jaar geleden is het initiatief genomen om in het kader van de viering van de 70 jarige herdenking van Market Garden een Peloton Prinses Irene Brigade anno 1944  samen te stellen. Hieruit is een groep ontstaan van mensen uit diverse verenigingen, en zelfs landen, die zich als doel hebben gesteld een zo authentiek mogelijk beeld te geven van de Prinses Irene Brigade gedurende de oorlogsjaren. Wij hebben hierbij de beschikking over diverse originele voertuigen en materialen, maar ook specifieke kennis en contacten.Om in de toekomst een nog betere en grotere uitbeelding te kunnen neerzetten zijn wij op zoek naar nieuwe leden.
Je hoeft hiervoor niet lid van nog een vereniging te worden, maar kunt je gewoon bij ons aanmelden als geïnteresseerde.

Wat bieden wij:
- Een bijzonder samenwerkingsverband van re-enacters en historici die de geschiedenis van de Prinses Irene Brigade levend willen houden.
- Grote kennis en ervaring met betrekking tot uniform en uitrusting, maar ook met tactieken en ervaringen te velde.
- Eenmaal per jaar een oefenweekend op bijvoorbeeld de Harskamp voor theorie en praktijk lessen.
- Enkele optredens per jaar zoals herdenkingen en displays.

Wat vragen we van jou:
- je bent ten minste 16 jaar
- Je bent bereidt om energie en geld te steken in de juiste uniformen en uitrusting.
- Je bent bereidt je te verdiepen in de geschiedenis van de Prinses Irene Brigade en deze kennis in de praktijk te brengen.
Met name zijn wij ook op zoek naar degene die af en toe al in ongeorganiseerd of georganiseerd verband optreden in het uniform van de Prinses Irene Brigade. Door onze krachten te bundelen kan de uitbeelding, maar ook de ervaring, naar een hoger niveau worden getild. 

Onze groep is samengesteld als actief peloton, dit betekend dat we momenteel een kleine stafgroep hebben en 2 geweergroepen die in staat zijn zelfstandig op te treden. Ieder groep wordt geleid door een sergeant met als ondersteuning een korporaal.
Het peloton staat onder leiding van een Luitenant, welke wordt gesteund door een CSM.Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen met de coördinator Sjoerd van de Wal via svdwal@zonnet.nl
Zie ook onze facebook pagina https://www.facebook.com/Prinses.Irene.Brigade voor meer foto’s en informatie.Morris Commercial C8 4x4 GS 1943
DKW RT98 2,5ps 1936