Auteur Topic: bevrijdingsfestival Amherst te Zuidlaren 12-14 april a.s.  (gelezen 2230 keer)

Offline rmeer

  • First Lieutenant
  • **
  • Berichten: 200
bevrijdingsfestival Amherst te Zuidlaren 12-14 april a.s.
« Gepost op: februari 28, 2019, 11:31:02 am »
Breed groen weekend te Zuidlaren
http://www.bevrijdingsfestivalamherst.nl/


In het weekend van 13 en 14 april 2019 wordt in Zuidlaren de vrijheid en het vechten voor die vrijheid gevierd. Opnieuw organiseert Stichting Bevrijdingsfestival Amherst Zuidlaren in samenwerking met diverse verenigingen en het ministerie van Defensie dit evenement.
Op onze website staat het volledige programma!
Op 13 april 1945 werd Zuidlaren door de Canadezen bevrijd van de Duitse bezetter. Om dit te herdenken toveren we Zuidlaren weer om naar de jaren 40. De bevrijding was een feest, en dat mag gevierd worden.
Dit vieren we door in het hele dorp activiteiten neer te zetten die te maken hebben met deze bevrijding, de Tweede Wereldoorlog, maar ook andere periodes komen aan bod; er zullen vele historische militaire voertuigen uit allerlei tijden te zien zijn.
De zaterdag begint om 10:00 met een defilé dat een route door het dorp zal voeren. Reenactors spelen de bevrijding zelf na.
Heeft u een (origineel militair) voertuig en wilt u ook meedoen? Wij vinden het leuk als u met ons de vrijheid wilt vieren. U kunt zich aanmelden via de website: http://www.bevrijdingsfestivalamherst.nl/aanmelden/
Er zullen diverse voertuigen vanuit DPA-Holland en Keep Them Rolling aanwezig zijn. Ook als u niet bent aangesloten bij een vereniging bent u van harte welkom.
Of wilt u gewoon een middagje komen kijken? Ook dan bent u van harte welkom in Zuidlaren op 13 en 14 april.
Harley WLA zijspan 1942
Dodge WC 51 1943