Auteur Topic: RED BALL Express 2019 Inschrijving Gesloten  (gelezen 2258 keer)

Offline Jan Springintveld

  • Corporal
  • *
  • Berichten: 23
RED BALL Express 2019 Inschrijving Gesloten
« Gepost op: augustus 10, 2019, 17:11:39 pm »
RED BALL EXPRESS 2019 INSCHRIJVING GESLOTEN.

De aanmeldingen zijn massaal binnen gekomen de laatste weken en de RBE commissie heeft besloten om de inschrijving bij het maximum aantal voertuigen nu al te moeten sluiten. Aanmeldingen die vanaf vandaag binnenkomen worden op een reservelijst geplaatst. We zijn erg blij met dit resultaat en hebben er weer veel zin in ! 28 september rolt de Red Ball Express weer door de regio

Met vriendelijke groet,
RBE comm.
CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45


Zaterdag 28 september 2019 , de RED BALL EXPRESS 2019 ‘75th Anniversary’
INSCHRIJVING GEOPEND !!!!

https://www.redballexpress.nl/inschrijfformulier-rbe-2019/

Op zaterdag 28 september wordt de 18e editie van de Red Ball Express verreden.  De rit met originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog vertrekt en eindigt bij ons CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug en zal onder andere  door onbekende buurtschappen met soms smalle wegen en dijken rijden (max. 2.20 mtr breedte en max. 4 ton per as. )  De route is zo’n 80 km en heeft halverwege een tussenstop op het Evenemententerrein in De Kwakel waar het publiek kennis kan maken met de voertuigen en de bestuurders. Natuurlijk is er weer het moment van herdenken, dit keer bij een Nazaat van de Anne Frankboom,  in het Egeltjesbos in De Kwakel. 

Deze locatie wordt sinds het planten van de boom gebruikt als een herdenkingsplaats voor 4 mei Dodenherdenking in de gemeente.  Wij verwachten ook de burgemeester van Uithoorn. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de ‘Red Ball Express’ vanaf de kusten van Normandië, na de landingen op 6 juni 1944 werd ingesteld om in de bevoorrading van de geallieerde legers te voorzien. Een 24-uurs operatie; 7 dagen in de week reden de colonnes voertuigen van en naar de frontlinies. 1944-2019 markeert 75 jaar Red Ball Express.
Bij terugkomst op het Fort is er voor de deelnemers  de gebruikelijke soep als traditie maar dit jaar hebben we een extraatje dat wordt geserveerd door Southwick House

In ons museum wordt op gezette tijden een presentatie gehouden over de Red Ball Express, die gedurende de hele dag is te bezoeken. Ook kijken we nog even naar een andere herdenking ; de Slag om Arnhem is dit jaar ook 75 jaar geleden. Ons museum heeft een tijdelijke speciale expositie samengesteld met een indrukwekkend diorama!

We kijken weer uit naar dit mooie evenement en jullie komst.
Met vriendelijke groet, Namens RBE commissie
Jan Springintveld
CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45
Email rbe@crash40-45.nl
« Laatst bewerkt op: september 16, 2019, 08:56:50 am door Jan Springintveld »