Auteur Topic: 2-3mei Wandelevenement ‘In Our Fathers’ Footsteps (IOFF) omgeving Megchelen/Ulft  (gelezen 2167 keer)

Offline MartinK

  • KTR
  • Second Lieutenant
  • *
  • Berichten: 162
  • "You're never beaten until you admit it."
Hallo Allen,

Ik kreeg vorige week een bijzonder verzoek via de telefoon binnen van de heer Maurice Göttgens om een evenement met onze voertuigen te ondersteunen.

Hij vertelde het volgende:

De dochter van een onlangs overleden Canadese oorlogsveteraan, mevrouw Karen Hunter wonende in omgeving van Toronto, heeft een plan ontwikkeld om ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding Nederland in mei 2020 met een groep kinderen en/of kleinkinderen (1e en 2e graad, meestal zestigers) van Canadese oorlogsveteranen een programma op te zetten met als rode draad een te lopen 3-daagse battlefield tour/pelgrimage in Gelderland langs de opmarsroutes van eenheden van de 1e , 2e en 3e Canadese Divisie.

Het evenement heeft de naam ‘In Our Fathers’ Footsteps (IOFF) gekregen

Voor de wandeldagen op  2 mei (omgeving Megchelen en Ulft in de Achterhoek) en 3 mei (omgeving Baak en Almen) zoeken zij nog een aantal voertuigen uit de 2e WO  waarvoor wij als KTR zijn benaderd.
De bedoeling is om met onze voertuigen de sfeer voor de Canadese bezoekersgroep een licht militair karakter te geven met elementen van militaire logistiek (vervoeren lunch, koffie). De wandelaars worden in principe niet vervoerd.

De wens voor de voertuigen is specifiek. De organisatie van IOFF is op zoek naar een vijftal voertuigen. Ik heb inmiddels 3 aanmeldingen binnen. Ik ben nog op zoek naar 2x Willys MB/FordGPW Jeeps

Hier tegen over staat een mooie onkostenvergoeding
Voor de tweedaagse WO2-oldtimerinzet zal de IOFF-Projectgroep een bedrag van Euro 250,-- per voertuig beschikbaar stellen.

Voor de voertuigen en bestuurders wordt voor de nacht zaterdag 2 mei / zondag 3 mei 2020 in de gelegenheid gesteld op de camping te WARNSVELD te overnachten(eigen bivakmateriaal meenemen). Thuis overnachten of in een hotel is natuurlijk ook mogelijk.

Deelnemers worden voor lunch opgenomen in de cateringvoorzieningen van de gecontracteerde leverancier. Ontbijt in eigen beheer mee te voeren. In avondmaaltijd op camping WARNSVELD wordt voorzien.

Op het internet is meer info (in engels) over het IOFF te vinden via de link:
https://shoutout.wix.com/so/d3M-cUAys?cid=f9f202c6-ea79-4718-baa6-237cd6d69689#/main

Ik weet dat de agenda voor velen overvol is maar heb je een Jeep, je hebt agendatechnisch ruimte en je wilt graag meedoen?
Laat mij dit graag voor a.s. woensdag 12 februari weten (principe wie het eerst komt.....).

Vriendelijke groet,

Martin (H.W.M.) Klaassen
evenementen-coördinator KTR Regio Oost
e-mail:ktr.regio.oost@kpnmail.nl
MartinK
1943 Dodge WC52 (gehad)
1942 Ford GPW