Voertuigenforum > Algemene techniek en voertuigmarkeringen

Vuiltjes in de sproeier.

(1/4) > >>

dispatchrider:
Hallo, ik heb met mijn GPWtje altijd goed gereden, tot aan de zomer! Toen begon ze opeens te stotteren onder het rijden. Onderzoek leverde een verstopte naald op (verticale, naast de vlotterbak, met een afdichtschroef).
Je denkt dan aan rommel in de tank, de leidingen etc.. Ik heb de carburateur ultrasoon schoongemaakt, alles dat vervangen kon worden ook vervangen (naalden, plunjer, pakkingen), de filters zijn schoon (beide!), maar het helpt niet. Waar komt de zwarte rommel vandaan? Ritje gemaakt en na 50 meter weer hetzelfde probleem, dicht! Vandaag maar eens even de hele benzinepomp uit elkaar gehaald, en de onderste ring van kurk was niet al te best. Plus er zat een randje rommel in de pomp, die je er met een schroevendraaier uit moest krabben. Maar of dit het is? Heeft nog iemand deze ervaring?

hhbirnie:
Storing zoeken op afstand is altijd moeilijk. Het zou de brandstof kunnen zijn. E10 geeft allerlei problemen. Ik weet dat een BSA door E10 niks meer deed. Brandstof vervangen starten lopen.
Zomaar een tip,
Gr Hans

dispatchrider:
Dankjewel Hans,
E10 is sowieso uit den boze. Dank voor de tip :)

MartinK:
Zijn het wel vuiltjes. Is het niet misschien je condensator?

dispatchrider:
Was dat maar waar. De codensator is het niet, maar wel goed bedacht. Nee, de verticale sproeiernaald zit direct na het begin van de rit vol met zwarte deeltjes. Nu heb ik inmiddels ontdekt dat de onderste kurkring van de benzinepomp niet al te best meer is. In de rand waar deze ring in ligt, zit ook nogal wat vuil. Plus roestvorming. Als je er met een vinger doorheen gaat, is die bruin.
Hoe dan ook:
Tank: schoon (nieuwe tank)
Benzinefilter: schoon
Leidingen: schoon
Pomp: filtertje laat géén vuil zien, kurk matig
Carburateur: alle interne delen vernieuwd inc de plunjer, en ultrasoon gereinigd.
Wáár kan het dan nog aan liggen?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie