KTR Forum

Voertuigenforum => Jeeps => Topic gestart door: hel op april 27, 2022, 00:40:03 am

Titel: Body-off
Bericht door: hel op april 27, 2022, 00:40:03 am
De tub van mijn jeep heeft wat onderhoud nodig: roestige floorpanels en rot plaatwerk. Enkele beschadigingen waren met filler weggewerkt - ik was er al trots op dat mijn jeep "plamuurvrij" was..NOT!- 2 Dagen sleutelen, logisch denken en ja: demonteer gewoon het hele stuurhuis!. Vervolgens met 3 vrienden de body van het chassis getild en op zn achterwerk op een pallet gezet. Goed vastgezet met spanbandjes en........ik kan m niet de garage inrijden, te hoog. Dus wordt het lassen, snijden en afbramen in de frisse buitenlucht, onderkant primeren en in de OD zetten. Daarna de body weer op het rollend chassis en in de garage afwerken. Spannend.
Titel: Re: Body-off
Bericht door: hhbirnie op april 27, 2022, 09:14:04 am
foto's...?  ;D
Titel: Re: Body-off
Bericht door: maurice de beaufort op april 29, 2022, 19:49:50 pm
Mis nog een belangrijke stap.

STRALEN.

Je hebt de body er nu toch af  en dan kom je zeker nog meer plekken tegen maar beter een keer goed dan lapwerk.

En ik weet uit eigen ervaring  dat stralen veel meer werk oplevert  maar weet nu ook dat hy er weer jaren tegen.
Titel: Re: Body-off
Bericht door: hel op mei 01, 2022, 21:45:05 pm
Hallo,

Stralen is 10 jaar geleden al gedaan. De body heeft/had nog deels originele floorpanels met houtstroken  - op sommige plekken plaatwerk er overheen gelast!🤔- . Alles eraf gehaald en nieuw plaatwerk gelast. Morgen ga ik bramen en schuren, vervolgens nieuwe panels op hun plek lassen. We zijn nog wel even bezig.
Titel: Re: Body-off
Bericht door: hel op mei 01, 2022, 21:52:42 pm
Vind mijn eigen opmerking '...stralen is 10 jaar geleden al gedaan..' opeens ietwat merkwaardig. ....da's natuurlijk geen garantie. Wat ik bedoel te zeggen is dat ik redelijk overtuigd ben van het feit dat de rest in goede staat is. Nóg een keer stralen is natuurlijk altijd beter maar die mogelijkheden heb ik nu gewoon even niet.