Auteur Topic: Bevrijdingsdag 5 mei 2017 Bevrijdingsmuseum te Groesbeek  (gelezen 1054 keer)

Offline Poppy Books

  • Second Lieutenant
  • **
  • Berichten: 125
  • Richard Heus
    • www.poppybooks.nl
Bevrijdingsdag 5 mei 2017 Bevrijdingsmuseum te Groesbeek
« Gepost op: mei 04, 2017, 18:27:13 pm »
Het Bevrijdingsmuseum viert zijn 30-jarig jubileum. Van 10.00-16.30 uur feestelijk programma in en rondom het museum met o.a. muziek en film. Entree € 3,- pp (incl. museum, festiviteiten en parkeren), Museumkaart geldig.

- Live muziekoptredens door de Pauwergirls (jaren ’40 zang), Trio Dixieswing (dixieland orkest), Politiekapel Gelderland-Zuid en doedelzakspeler Albert van Spierenburg.

- Verkoop 2e hands boeken WO2.

- Een radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlog.

- Van 14.00-15.30 uur opa's en oma's vertellen over de oorlog: het persoonlijke verhaal van opa's en oma's, speciaal verteld voor kinderen van 10-12 jaar. Dit programma-onderdeel wordt afgewisseld met een film en een bezoek aan enkele hoogtepunten in de vaste tentoonstelling. Een beleving voor de jeugd! Reserveren noodzakelijk.

- In samenwerking met het Bevrijdingsmuseum organiseert Grateful Generation Tours spannende fieldtrips in een authentieke Willy's MB uit WO2 (2 tot 3 personen) langs de slagvelden van Market Garden. Het zijn korte tours van 30 minuten, voor jong en oud maar absoluut een must voor de jeugd. Kosten: € 7,50 pp, alleen contant te betalen. (exclusief € 3,- voor festiviteiten en bezoek museum) Museumkaart niet geldig. Ieder half uur doorlopend van 10.00-16.30 uur. Reserveren ter plekke op de dag zelf.

- Open rondleidingen om 14.00 uur en 15.00 uur door één van de conservatoren in tijdelijke tentoonstelling ‘Rosie the Riveter. ‘Rosie the Riveter’ is de naam die symbool werd voor de Amerikaanse vrouwen die tijdens WO2 in fabrieken gingen werken om de arbeidstekorten op te vullen die ontstonden doordat mannen naar het front gingen. Miljoenen vrouwen trokken naar de fabriekshallen om oorlogsmaterieel te maken. Hun veelzijdige verhalen komen tot leven in meeslepende filmbeelden, historische objecten van echte Rosies en een groot aantal prachtige nooit eerder vertoonde foto’s.

- Aankomst deelnemers Ride to Remember om 15.00 uur.

Info: http://www.bevrijdingsmuseum.nl/